spring potato ala pasar malam style | tornado potato spiral

37
5
Loading...

spring potato ala pasar malam style | tornado potato spiral

hai Assalamualaikum hampa semua ok untuk video harini cik dadida share dengan hampa Salah satu makanan yang selalu orang jual kat pasar malam macam-macam nama ada orang panggil spring potato, kentang tornado, twisted potato, kentang putar tapi semua tu benda yang sama ja

spring potato/ twisted fried potato

kentang 4 biji
3 sudu tepung goreng ayam
serbuk roti
lidi sate

4 potatoes
3 tbspoon fried chicken mix flour
bread crumbs
bamboo sticks

TIPS
* nak dapatkan jalur lapisan kentang yang banyak pisau kena sengetkan sikit ja semasa potong kentang

Loading...

37 COMMENTS

  1. Sedapnya…rasanya benda ni dah pernah makan tapi sekali je…. sebab jarang pergi pasar malam ..nasib baik cik dadida ajar macam mana nak buat ..nanti boleh la try buat..thank you sebab share resepi cik Dadida

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here